Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A családunk

A családunk

A festői szépségű Gerecse lábánál, a Tata és Zsámbék között fekvő régi, magyar település – Héreg –határában található egy kis családi manufaktúra, amely 1987 óta foglalkozik tésztakészítéssel. A tulajdonosok ma is mindennap ott dolgoznak az üzemben, ki-ki más területen figyel arra, hogy a vásárlók a már megszokott és megszeretett minőségű, nagyszerű ízű tésztával találkozhassanak a boltok polcain.

Vörösné Nusi, Vörös Géza, Nóri, Balázs

 

A családfő elsősorban a cég üzleti ügyeit intézi. Vörös Géza, aki végzettsége szerint elektrotechnikus, nem találta helyét tanult szakmájában. „Bizonyára azért sem, mert paraszti vér csörgedezik bennem – vall erről –, valahogy mindig a mezőgazdasághoz, azon belül pedig különösen az állattenyésztéshez vonzódtam. Édesapám disznókkal foglalkozott, és annak idején a feleségemmel mi is malacokkal kezdtük a gazdálkodást, de hamarosan már 1500 tojótyúkunk is volt, és akkoriban vettem meg az első lovamat is.” Az állattartást követte a tésztagyártás, majd a lovakra alapozva egy kis turisztikai vállalkozást is elindítottak. Vörös Géza nemcsak nyitott, innovatív személyiség, de a magyarságára büszke, igazi, közvetlen, barátságos vidéki ember, aki üzletemberként is megőrizte emberségét, jószívűségét, tisztességét.

A családi tűzhely őrzője és egyben a napi munka felügyelője a manufaktúrában Géza felesége, Vörösné Nusi, akinek szívügye a Héregi Tészta. Ő volt az ötletgazda, aki annak idején meggyőzte a férjét, hogy a megtermelt tojások egy részét dolgozzák fel, és készítsenek belőlük a régi magyar falusi háziasszonyok – a saját nagyszüleik – gondosságát megidéző, az otthon gyúrthoz hasonlóan finom tésztákat. Ma is ő „őrködik” a tészták gyártása felett, neki köszönhetően lesz a 8 tojásos tészta valójában 8 tojásos, s a színe is olyan szép, amilyennek lennie kell. „Nekem nagyon fontos, hogy csak olyan tésztát engedjek ki a kezemből, amiért a nagymamám is megdicsérne, mert akkor a vevőink sem fognak csalódni!” – mondja.

A gyerekek szintén részt vesznek a munkában. Fiuk, Balázs a szállításokat és a raktározást végzi és irányítja. Lányuk, Nóri ugyan főállásban egy multinacionális cégnél dolgozik, de azért a fontosabb családi megbeszéléseken és a döntések meghozatalában természetesen részt vesz.

Keresés