Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A Vörös Tészta Manufaktúra

Az első csomag Héregi Tészta több mint harminc évvel ezelőtt készült el. Ezen idő alatt a cég sokat változott, bővült méretében és termékeinek kínálatában, de a mai napig megőrizte családias hangulatát, manufakturális jellegét és a kisebb vállalkozásokra jellemző személyesség varázsát. 

A cég patikatisztaságú üzemében a műveletek egy részét még mind mostanáig kézzel végzik. Ma is klasszikus, magyar családi vállalkozásként működnek, amelyben mindenki kiveszi a részét a napi munkából. A dolgozók többsége még ma is családtag vagy közeli rokon.

Vörös Géza és családja azonban a tradíciók őrzése mellett érti az idők szavát is. Az üzem gluténmentes részlege a közelmúltban készült el, és friss auditálásával a legszigorúbb élelmiszer-biztonsági előírásoknak is megfelel. A klasszikus házi jellegű száraztészták mellett a cég olyan különleges termékeket is gyárt, mint például a gluténmentes, a glutén- és tojásmentes vagy a paleo tészták. Kuriózumnak számít a magyar piacon a bözödi alakorbúzából, az egyik legősibb gabonából készülő tészta is, amely a manufaktúra egyik büszkesége.

A változtatni, az alkalmazkodni tudás képessége, az állandó tanulás és a folyamatos fejlesztés eredményeként 2016-ban Vörös Géza úgy érezte, hogy elérkezett a cég továbbfejlesztésnek az ideje. Ezt az elképzelését egy nagyobb budapesti tanácsadó céggel való rövid életű, ám siker helyett komoly veszteséget okozó próbálkozást követően sem adta fel, ráadásul a szerencse is az oldalára állt. 2017 végén egy véletlennek köszönhetően találkozott az Ausztriából hazatérő Kárpáti Zoltán vállalkozásfejlesztési tanácsadóval, akit a cég megújításának koordinálására és egyben személyes mentorának is felkért.

Együttműködésüknek köszönhetően a manufaktúra 2018-ra új szintre tudott lépni. A piac alapos felmérése után a vállalkozás fokozatos átszervezése és újrapozicionálása megtörtént. A változásokkal teli, nehéz évet végül minden szempontból sikeresen zárja már a cég, melynek termékei 2019-től Vörös Tészta Manufaktúra névvel kerülnek forgalomba.

A névváltozással a cég, illetve a Vörös család még hangsúlyosabban kívánja kifejezni, hogy a kisipari, manufakturális gyártás, a különleges minőségű házi és reformtészták előállítása az igazi erőssége, ami megkülönbözteti mindenki mástól a piacon, és hogy ez a fő cél a jövőben is.

A nagyszülőktől örökölt tudás és tapasztalat, az évek alatt kifejlesztett egyedi tésztakészítési technológia, a sok esetben a tulajdonos, Vörös Géza által áttervezett, átalakíttatott hazai és olasz kisipari tésztagépek, az egyedi receptek, a jó minőségű alapanyagok, valamint a családi összefogás – ezek teszik a Vörös Tészta Manufaktúrát a különleges tészták mesterévé.

Keresés