Paradicsomos alakortészta magyarosan
Hozzávalók:
- 250 g bözödi alakortészta
- 10-15 dkg császárszalonna
- 500 g paradicsomszósz
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors, szárított vagy friss oregánó, bazsalikom, kakukkfű – ízlés szerint
- olívaolaj
Így főzzük a tésztát :
Főzési javaslat: 100 g tésztához forraljunk fel kb. 1 liter vizet. Olajat ne tegyünk bele! 1 liter vízhez kb. 5-18 g sót adjunk. A tésztát a már forrásban lévő vízbe tegyük, és 8–10 percig főzzük, hogy félkemény (al dente) állagú legyen. Ne mossuk le, csak szűrjük le! A főzővízből tehetünk félre egy keveset, azzal hígítsuk a szószt – úgy ízletesebb lesz!
Kockázzuk fel a szalonnát kb. 1 cm-es darabokra, majd olívaolajon pirítsuk le egy kicsit, aztán adjuk hozzá a fokhagymát és a fűszereket. Keverjük össze, öntsük rá a paradicsomszószt, s az egészet 1-2 perc alatt forrósítsuk át! Ha szükséges hígítani, akkor azt a főtt tészta levével tegyük! A kész szószhoz keverjük hozzá a főtt tésztát, és már tálalhatjuk is! Jó étvágyat!