Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A kezdetek

A kezdetek

Kezdetben volt az a bizonyos tyúk és a tojás! A Vörös család esetében a tojótyúk volt először, hiszen anno tojás termeléssel kezdtek el foglalkozni.

A gazdaság az 1200 -1300 tojótyúk révén állandó mennyiségű tojást termelt, állandó költségekkel. A tojás ára azonban egyszer fent volt, egyszer lent, így a cég bevétele mindig ingadozott, ami meglehetős bizonytalanságot idézett elő. A vállalkozás stabilizálásának céljából ezért merült fel a tésztagyártás ötlete, melynek során a saját termelésű, jó minőségű tojást fel lehetett használni. S mit tesz isten, éppen akkoriban jelent meg egy újsághirdetés egy eladó veszprémi tésztagyártó gépsorról, ezzel a kérdés el is dőlt, a gondolatot tett követte. „Valójában nagyon egyszerű, kezdetleges gépsor volt, amely egy dagasztóból, egy nyújtógépből és féltucatnyi formából állt mindössze, napi 40 kg-nál nem tudtunk többet gyártani” – meséli Vörös Géza. A vállalkozás aztán évről évre, lépésről lépésre fejlődött.

Kezdetben a legnagyobb igény a cérnametéltre mutatkozott, amely a nagymama receptjei alapján készült – de a kezdetleges gépek miatt éppen ezzel bajlódtak a legtöbbet. Egészen addig, amíg véletlenül rá nem találtak egy idős mesterre, aki kimondottan cérnametélt-készítő berendezéseket gyártott. „Ugyan a nagyüzemi gyártási mennyiséghez képest még ezt követően is csak nagyon keveset, óránként mindössze 20–25 kilogramm cérnametéltet tudtunk készíteni, de az úgy nézett ki, mint egy szépen befont hajfonat, és az íze, az állaga is kiváló lett!” – ragyog fel a tulajdonos szeme most is, amikor erről a tésztáról beszél.

A kisüzemben akkor még nem tudtak országosan teríthető mennyiséget gyártani, de a Héreg környéki településeken sokan megismerték és megszerették a Vörös Gézáék készítette tésztát. Nem túlzás azt állítani, hogy aki ezt a tésztát egyszer megvásárolja, az utána ragaszkodik hozzá. Sok olyan vevő van, aki hajlandó akár 40-50 km-ről is rendszeresen Héregre elutazni érte. Szerintük a tészta íze, illata, állaga, színe, magáért beszél!

A klasszikus házi jellegű száraztészták mellett ma már a cég olyan különleges termékeket is gyárt, mint például a szénhidrátcsökkentett, a gluténmentes, a glutén- és tojásmentes, a paleo vagy például a kókuszszénnel készülő tészták. A manufaktúra igazi különlegessége a bözödi alakorbúzából előállított tészta.

Az évek során sok minden változott, de a tisztaság, az alapanyag és a termékminőség iránti elkötelezettségük mindig prioritást élvezett, ebből sosem engedtek.

Keresés