Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program

Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program

A TAPE – Food Industry - foglalkoztatási célú térségi akcióterv célja a fenntartható és minőségi foglalkoztatás előmozdítása és a munkavállalói mobilitás támogatása a határmenti régiók élelmiszeripari ágazatában. 

 

A TAPE – Food Industry - foglalkoztatási célú térségi akcióterv célja a fenntartható és minőségi foglalkoztatás előmozdítása és a munkavállalói mobilitás támogatása a határmenti régiók élelmiszeripari ágazatában. A projekt (SKHU 1701/3.1/110 TAPE - Food Industry) az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásával valósul meg 2020 januárjától. A projekt célkitűzése, hogy fenntartható, nemzetközi szinten versenyképes élelmiszeripart hozzon létre a magyar-szlovák határvidéken, amely a vállalkozások hatékonyságának növelése mellett új munkahelyek teremtését is támogatja.

Az élelmiszeripari verseny következtében felértékelődött a kutatás-fejlesztés-innováció hármasára épülő, hatékonyság-javító és veszteséget csökkentő módszerek jelentősége. A globális élelmiszeripar gyorsan, és a korábbi trendektől eltérő irányban fejlődik. A tudatos fogyasztók egyre nagyobb igényt támasztanak a friss, természetes összetevőket tartalmazó élelmiszerekre és növekszik igényük az átláthatóságra az élelmiszerek tekintetében.  A változó fogyasztói és ágazati trendekre reagál a TAPE – Food Industry, amelynek keretében a projektben részt vevő a kis-és közepes vállalatok innovatív technológiák bevezetésével és a helyben termelt nyersanyagok feldolgozásával megalapozzák az új, egészséges, regionális termékpaletta kialakításának feltételeit és a hosszú távú együttműködést az élelmiszeripar különböző szereplői közt.

Az akcióterv három kölcsönösen összefüggő projektet tartalmaz, amelyek szinergikus kapcsolatban vannak egymással:

1. SKHU/1802/3.1/022 Coordination and Communication Project

2. SKHU/1802/3.1/023 Co-innovation

3. SKHU/1901/3.1/003 Local Product Processing

A projekt megvalósításának időpontja:                            2020/01 – 2022/04

A projekt jóváhagyott költségvetése:                                2 343 334,85 €

Támogatás az Európai Régiófejlesztési Alapból:              1 991 834,62 €

 

3. SKHU/1901/3.1/003 Local Product Processing

A projekt megvalósításának időtartama: 2020.01.01 – 2021.12.31

A projekt jóváhagyott költségvetése: 1 494 225,00 EUR

ERFA támogatás: 1 270 091,25 EUR

 

Az LPP – Local Product Processing projektben öt kis-és közepes vállalkozás vesz részt. A projekt Vezető Kedvezményezettje a K.K.V. – Union s.r.o. (Lehnice) szlovákiai vállalat, a projekt további kedvezményezettjei: Kősziklás Borászat Kft. (Dunaszentmiklós, Magyarország), Vörös Tészta Manufaktúra (Tarján, Magyarország), Mäsovinky s.r.o. (Jablonica, Szlovákia), AEH spol.s.r.o. (Pezinok, Szlovákia).  A projektben részt vevő öt kis-és közepes vállalkozás az innovatív technológiák bevezetésével és a helyben termelt nyersanyagok feldolgozásával megalapozza az új, egészséges, regionális termékpaletta kialakításának feltételeit és a hosszú távú együttműködést az élelmiszeripar különböző szereplői közt. A vállalatok bemutató vállalatként is funkcionálnak. Az innovatív technológia és módszerek bemutatásán túl élelmiszeripari szaktanácsadás irányában is nyitottak az érdeklődők felé.

 

További információért kérjük, forduljon:

Kedvezményezett 1: Vörös Tészta Manufaktúra Kft.

Kapcsolattartó: Királyné Krisztina

E-mail: info@vtm.hu:

Tel: +36 34 372 522

Web: www.vtm.hu

 

„Jelen oldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját. Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Programról részletes információ a www.skhu.eu oldalon érhető el.“

 

Keresés