Pasta Norella VEGÁN Sporttészta penne - szénhidrát csökkentett száraztészta 250g
- élelmi rostban gazdag - tojásmentes - szójamentes - szénhidrát csökkentett száraztészta |
Leírás és Paraméterek
Zabpehelyliszt:
A zabliszt a normál búzalisztnél fehérjében és rostban gazdagabb, alacsonyabb szénhidrát tartalma lassan szívódik fel. Mivel nem okoz hirtelen vércukorszint emelkedést, inzulinrezisztenciások és cukorbetegek is beilleszthetik az étrendjükbe.
Igazi különlegessége azonban béta-glükán tartalmában rejlik. A vízben oldódó élelmi rost elősegíti a normál bélműködést, a bélbaktériumok egyensúlyát és támogatja az immunrendszer működését. Rendszeres, megfelelő mennyiségű - napi 3 gramm béta-glükán - fogyasztás csökkenti a vér koleszterinszintjét.
Durumbúzaliszt:
A durumbúza a hagyományos búzával ellentétben az emésztést segítő rostokban, értékes A, B és E-vitaminban és ásványi anyagokban is gazdag, valamint fehérjetartalma is magasabb. Utóbbi tulajdonságának köszönhető, hogy a durumlisztből készült tészták eredendően rugalmasak.
Összetevők:
Zabpehelyliszt | |||
Bözödi® Alakorbúzaliszt | |||
Durumbúzaliszt | |||
Rezistensz kukoricakeményítő | |||
Búzaglutén | |||
Növényi rost | |||
Víz | |||
Pálmazsír | |||
Stabilizálószer: pektin, guar-gumi, maltodextrin | |||
Lisztkezelőszer: aszkorbinsav | |||
Enzimek |
Tápérték 100 g termékben
|
Általános főzési javaslat: Tegyük a tésztát tízszeres mennyiségű forrásban lévő sós, kevés olajat tartalmazó vízbe, főzzük 8-10 percig, majd öblítsük le hideg vízzel.