Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Spenótos-túrós pesztó

Spenótos-túrós pesztó

Hozzávalók:

50 g pirított kesudió

1 nagy gerezd fokhagyma

1/2 citrom reszelt héja

4 evőkanál frissen reszelt parmezán

100 g zsenge spenótlevél

10-12 nagyobb bazsalikomlevél

150 g túró (ricotta is lehet)

1 dl olívaolaj

só és bors

Tegyük a kesudiót és a fokhagymát aprítógépbe, és dolgozzuk finomra. Adjuk hozzá a citromhéjat, a parmezánt, ízlés szerint sót és borsot, valamint több részletben a spenótot és a bazsalikomot, aprítsuk. Kanalazzuk hozzá a túrót, szintén dolgozzuk össze, majd öntsük bele az olívaolajat, és krémesítsük. Fedeles üvegben vagy dobozban 1-2 hétig el áll. Amikor kifőzzük a tésztát, alacsony lángon melegítsük fel a pesztót egy serpenyőben, szedjük rá a kifőtt tésztát, forgassuk össze, majd kevés tejszínnel és a tészta főzővízével hígítsuk.

Keresés